Redacteur

Het is mijn vak om gedachten, hersenspinsels, ideeën, hele levensverhalen, kleine irritaties, grote frustraties, zakelijk vakjargon, en persoonlijke levensperikelen helder op papier te zetten. Dat kan in de vorm van een persoonlijk interview, een achtergrondverhaal, maar ook een brief of brochure, een webtekst of flyer. 


Schrijven, interviewen, open vragen stellen, spelden prikjes uitdelen, nog meer vragen en door een façade prikken is wat ik doe. Met een eerlijk en goed verhaal als resultaat. Ik schrijf voor Plus Magazine, KRO Spoorloos Magazine, NCRV Gids, Vriendin, Ouders van Nu, Groter Groeien en Flair.


Als eindredacteur kijk ik met een kritische blik naar al geschreven teksten. Klopt het verhaal, staat alles erin? Is het helder en begrijpelijk geschreven? Is het ook voor een buitenstaander te volgen? Welke vragen zijn er nog niet beantwoord? Maar ook; lopen de zinnen lekker, wordt er spreektaal gebruikt, klopt het grammaticaal, staan er geen verhaspelingen in, worden er niet teveel dure woorden gebruikt, staat er een pakkende kop boven, trekt het intro je goed in het verhaal?


Redigeren, uitzoeken, doorvragen, de puntjes op de i zetten, de toon en huisstijl bewaken, koppensnellen, me verplaatsen in de lezer, herschrijven en vertalen naar begrijpelijk taal is wat ik kan. Met een helder, goed leesbaar artikel of stuk tekst als resultaat. Ik redigeer voor KRO Magazine, KRO Spoorloos Magazine, Centrum voor Seksueel Geweld, ABC en Edukans.


Ċ
Inge van der Schee,
27 jan 2016 02:21
Ċ
Inge van der Schee,
27 jan 2016 02:21
Ċ
Inge van der Schee,
27 jan 2016 02:21
Ċ
Inge van der Schee,
27 jan 2016 02:22
Ċ
Inge van der Schee,
27 jan 2016 02:22
Comments